Risengrød – en nem juleret
Gammeldags risengrød
I gamle dage fik man ikke risengrød juleaften, men grød lavet af boghvede eller bankebyg, som blevet lavet på sødmælk. Til julegrøden fik man sukker, kanel og smør, som blev lagt i et smørhul i midten af julegrøden.
For ca. 100 år siden besluttede det bedre borgerskab sig for, at forbedre den traditionelle risengrød, og det gjorde de ved at tilsætte hakkede mandler og piskefløde.
Nu var risengrøden blevet fin, og derfor fik den nu det flotte franske navn ris à l’amande.
Opskrift på risengrød
• 180 g. grødris
• 1 1/2 l. sødmælk
• 1/2 tsk. salt
• Smør
• Kanelsukker
Anvend en god gryde med tyk bund, der er smurt ind i lidt smør, således at mælken ikke brænder på. Bring sødmælken i kog, og hæld risene forsigtigt i under omrøring. Skru ned for varmen og læg et låg på gryden. Nu skal grøden koges ved svag varme i ca. 50 min. Det er en god idé, at du ind imellem rører rundt i grøden for at undgå, at den brænder på. Til slut skal risengrøden smages til med salt, og du kan servere den færdige risengrød med smør og kanel.