Pyrus – en sjov og spas ungnisse gennem 4 julekalendre

Fakta om ungnissen Pyrus
Pyrus er en ungnisse, der er helt vild med guf, risengrød, sjov og selvfølgelig jul. Han bor i det hemmelige Nissebo, gemt hemmeligt af vejen i Rigsarkivet sammen med Gyldengrød og senere med Kandis. Han er desuden også altid frisk på at synge, danse og spille på luftguitar. Arkivaren, Berthramsen, og hans datter, Josefine, bor også i Rigsarkivet, hvor de arbejder sammen. Alle julekalendere med nissen Pyrus handler om, hvordan han og de andre nisser skal ud på nogle fantastiske rejser ind i bøgernes forunderlige univers, for at finde løsninger på deres problemer.
Persongalleri:
Pyrus, som er en ungnisse, lærer mange ting i julekalenderne, og det har du selvfølgelig også muligheden for.
Gyldengrød er Pyrus’ læremester, og den han ser op til.
Berthramsen er arkivaren, der ikke bryder sig om sit arbejde, og hans måder at gøre tingene på laves om. Hans kæreste eje er en god fyldepen.
Josefine, er Berthramsens datter og hun elsker julen.

Julekalenderne om Pyrus er fyldt med sjove replikker og gode julesange.

Alletiders Jul – den første julekalender med ungnissen Pyrus

I julekalenderen Alletiders Jul Stifter du første gang bekendtskab med Pyrus. Han kommer her under Guthenborgs vinger for at blive nisselærling, Pyrus er nemlig overbevist om, at “RISarkivet” lige er noget, han vil kunne trives med. Han sætter gang og ramasjang i Rigsarkivet, og med tiden går det op for ham, hvor han er landet.
Josefine er også lige ankommet, ansat som den nye sekretær i den virkelige verden.
Alletiders Jul starter først rigtigt, da Pyrus begår sin første lille bitte fejl. Hjælpsom, som han er, vil han hjælpe Guthenborg med at trylle en lille smule og kommer til at trylle julen væk, hvilket jo naturligvis var en fejl. Ikke desto mindre er julen nu glemt af alle mennesker. Men vores 4 helte i Alletiders Jul vil sørge for, at vi mennesker igen kan huske julen, så den endnu en gang får sin indtræden hver december måned.
Vi møder også nissepigen, Freja, i Alletiders Jul, som efter julen er bortgået, ankommer til Nissebo – hvilket betyder at Pyrus, på en af sine rejser i bøgerne, også lige skal have Freja synliggjort igen.
Om Pyrus virkelig formår at redde julen, kan du se i Alletiders Jul, som er rigtig sjov at se eller gense. Der er virkelig mange sjove og mindeværdige sange og replikker, hvor sangen “Jeg vil ha gang i den” blev et kæmpehit da den blev introduceret i Alletiders Jul.

Alletiders Nisse – den uundgåelige toér til den første populære julekalender
Pyrus kommer hjem til Nissebo fra Nisseversitetet, og så starter Alletiders Nisse. Han har fået en hjemmeopgave, som han skal løse i løbet af december måned. Nissepigen Kandis ankommer pludselig, og hun skal lave opgaven samme med Pyrus. Opgaven lyder på “Hvad er en nisse” og deraf titlen på denne anden julekalender med Pyrus, Alletiders Nisse.
Alletiders Nisse gør det rigtig godt, som føljeton til Alletiders Jul, og den fortsætter umiddelbart der, hvor den sidste julekalender ender. Alletiders Nisser er også skruet sådan sammen, så du har mulighed for at lære en masse om Danmark og Danmarkshistorien, da han også her løber ind i mange historiske mennesker. Pyrus bliver endda en slags fotomodel i denne kalender, idet han ender som model for manden, der opfandt kravlenissen. Alletiders Nisse er også proppet med fede og sjove sange, og Pyrus byder også her op til dans.

Alletiders Julemand – Pyrus får besøg af julemanden

Dette er den tredje julekalender om vores helt Pyrus og alle de andre kendte ansigter. Den har fået titlen Alletiders Julemand. Pyrus har det ind imellem med at lave lidt problemer, både for sig selv, men i sandhed også for alle andre. I Alletiders Julemand beder han selveste julemanden om at komme, men denne kan, ved sin ankomst til Nissebo, overhovedet ikke huske noget som helst af uforklarlige årsager.
I Alletiders Julemand gennemgår vores nisser og mennesker hele julemandens lange lange historie for dermed at lære “Julle”, som Pyrus kalder ham, hvem han er.
Alletiders Julemand er ikke helt som de andre julekalendere med Pyrus, da alle nisserne og menneskene kender hinanden her. I Alletiders Julemand samarbejder de om at skulle fortælle julemandens historie til Julle, så han får hukommelsen på ret kurs igen. Bertramsen skal endnu en gang hjælpe vor dronning, og som om der ikke er nok gang i den med Julle og hans hukommelse, tropper den overivrige politimand, Krusø ,også op i Alletiders Julemand. Krusø mener han ser og hører en del underlige ting i Rigsarkivet og giver sig i kast med at løse mysteriet. Samtidig gør de andre alt, hvad de kan for at skjule julemanden.

Pyrus I Alletiders Eventyr – den sidste julekalender i rækken

Den fjerde og indtil videre, sidste TV-julekalender med Pyrus, hedder Alletiders eventyr. I Alletiders Eventyr er Pyrus, Gyldengrød, Kandis, Bertramsen, Josefine og Krusø igen at finde i de altoverskyggende roller. Krusø har denne gang sine to niecer Mille og Molly med, som i øvrigt er tvillinger. Alletiders Eventyr har som noget nyt 3D, hvor du med specielle 3d briller kan se dele af julekalenderen med en ekstra dybde og kvalitet.
I Alletiders Eventyr passer nisserne i Nissebo Krusøs tvillinger og prøver samtidig at strikke eventyr sammen, som Pyrus har rodet sammen i en stor blanding. De korrekte eventyr skal sættes sammen, og endnu en gang må Pyrus rejse ind i bogen og ud på nye eventyr. Mille, Molly og Kandis sørger for at hjælpe ham alt, hvad de kan med denne ikke særlig nemme opgave. Når du kommer ind i et eventyr, får du brug for 3D brillerne, for i eventyrenes verden ser alting magisk ud. Alletiders Eventyr handler ikke så meget om jul, men bør alligevel ses, da temaet stadig er i ægte Pyrus stil, og er underholdene og sjov…

Relaterede artikler på 24-december.dk

The julekalender

Jul på Vesterbro

Julesange

Nisser

>

Comments are closed.