Julesange – Se bl.a. top 5 over de beste danske julesange

Der kommer ofte mange nye julesange op mod jul, men der findes noget julemusik, der hitter igen og igen hvert eneste år. Det bedste eksempel, på julemusik, der nægter at “dø”, er nok Whams Über julesang Last Christmas.
Herhjemme kan vi også være med, når det gælder udødelig julemusik, da det på rigtig mange radiostationer er de samme julesange der år efter år, bliver hevet frem af gemmerne og hitter i stor stil endnu en gang.
Det er selvfølgelig ikke en dårlig ting, da de fleste af klassikerne er supergode julehits…

 jul1

24-decembers bud på 5 udødelige danske julesange

Nedenstående top 5 over klassiske julesange er, med undtagelse af kultsangen Søren Banjomus, alle sange vi plejer at synge, når vi går rundt om træet juleaften. Søren Banjomus er den altid populære radiojulesang som Baggårdspumaen, Otto Brandenburg, udødeliggjorde helt tilbage i 1969.

  1. Søren Banjomus
  2. På loftet sidder nissen
  3. Dejlig er Jorden
  4. Højt fra træets grønne top
  5. Dejlig af den himmel blå

På Loftet sidder nissen og Højt fra træets grønne top er to af de virkelig populære julesange, som synges, når familierne går rundt om juletræet den 24 december om aftenen.
Hvis det uheldige skulle ske, at du ikke kan finde sangteksterne til disse to, kan du finde dem her:
På loftet…. og højt fra træets…

I den mere humoristiske ende af skalaen er der også nogle gengangere, der hvert år ryger ind på diverse chartlister og bliver spillet mange gange om dagen hele december måned.
Dem har vi valgt at vise i videoudgaver herunder. Det er Nissebandens “Det er risengrød“, De Nattergales “ The Støvledance” og selvfølgelig nyklassikeren “Jul i Angora” med Drengene fra Angora.

jul1

 


 

jul1
Andre gode juleartikler med sange om julThe julekalender

>

Comments are closed.