Julemad – find de bedste opskrifter til julmad på disse sider
Julen indebærer mange traditioner, og nogle mener, at en “rigtig” jul skal være en gammeldags jul, præcis som vi erindrer den fra vores barndom. De forskellige juletraditioner går igen hvert år hos mange familier, og det betyder, at julemaden, julesangene og julepynten er de samme hvert år. Julen er faktisk den eneste måned på året, hvor vi danskere holder traditionerne i hævd, og det gælder særligt i forhold til julemaden.
Vi elsker simpelthen den gode danske julemad som flæskesteg, andesteg, risengrød og lækre julekager. Danskerne er rigtig gode til at hygge med dejlig julemad i december måned, og de er også rigtig gode til at være fælles om at lave den. Den mest velkendte julemad er vel nok flæskesteg, andesteg og risengrød, som er blevet tilberedt og spist i de danske hjem gennem generationer.
Julemad på gammeldags manér
Rigtig god gammeldags julemad skal tilberedes præcist som vor moder lavede den, altså helt fra bunden. Flæskestegen skal have sprød svær, og andestegen skal være dejlig mør, og så skal begge stege serveres med brunede kartofler, waldorfsalat og en fed brun sovs til.
Risengrød skal også laves på gammeldags manér, dvs. den skal efterkoge i sengen under dynen, hvorefter den serveres med kanel og en stor klat smør.
Mange mennesker tror, at gammeldags julemad er svær at lave, men det er faktisk ikke sværere at lave end så meget andet mad.
En flæskesteg og en andesteg er forholdsvis lette at lave, da begge stege stort set kan passe sig selv i ovnen. Det eneste, man dog skal huske, er at hælde væde ud over begge stege ca. hver halve time for at opnå den sprøde svær og det sprøde skind.
På disse sider finder du nemme opskrifter på flæskesteg, andesteg, risengrød og konfekt.
Forhåbentlig kan dette hjælpe dig til at glæde din familie med masser af lækker julemad i julen. Rigtig god fornøjelse med juleforberedelserne.
Links til vores artikler om opskrifter på god julemad
Andesteg
Flæskesteg
Risengrød