Julekalender 2020 på tv2 og DR1

DR1 sender den norske julekalender “Snøfall”, som på dansk bliver omdøbt til Snefald. Den handler om den forældreløse pige Selma på ni år. Sammen med hunden Casper flytter hun midlertidigt ind hos naboen Ruth, der er en streng dame. Hun drømmer om at få sin egen familie, hvilket hun skriver i et brev til julemanden. Brevet havner i landsbyen Snefald, der ligger i et andet univers – og hvor hun blandt andet møder børnene Pil og Frida og sågar julemanden.

TV 2 sender’Tinkas juleeventyr’. Nissepigen Tinka skal sammen med de andre nissepiger op til nissekongen, hvor hun skal have overrakt en amulet for at vise, at hun er en rigtig nisse. Men det går galt, og Tinka havner i menneskeverdenen, hvor hun møder Lasse. De to prøver at løse gåden om ,hvorfor mennesker og nisser ikke har levet sammen i de sidste 100 år

På Ramasjang er der ‘Ramajetternes Jul’. Her får Ramajetterne den nedslående besked, at julemandens computer er blevet stjålet fra lufthavnen, hvilket bringer julen i fare.

DR Ultra har lavet en juleudgave af ungdomsdramaserien ‘Klassen’. Frederik står over for at miste sin yndlingskammerat Josefine, der skal flytte til en anden by. Josefines mor er nemlig ikke helt begejstret for klassen, som hun mener slet ikke fungerer. Men Frederik giver ikke op, og ser det som sin julemission at få klassen til at have det godt igen, så Josefine ikke skifter skole.

TV 2 Charlie genudsender den ultra populære ‘The Julekalender’, som ikke behøver videre introduktion.

jul1

 Årets julekalender – 2016

Årets julekalender på TV2 bliver et gensyn fra 2011, nemlig Ludvig og Julemanden – Jul i Børglum Kloster. Den vises på TV2 hver aften i december til og med den 24. kl. 20.00

Pyrus er også tilbage og bliver ligeledes vist alle dage op til juleaften, men allerede kl. 16.25 på TV2 Det bliver i Alletiders Jul.

Også TV2 Charlie vil være med og viser  hver aften kl. 20.25 Familien Andersens julehemmelighed. En voldsom populær voksen julekalender fra 90´erne med Putte Og gas og vandmesteren.

DR kører også det tunge skyts i stilling og genudsender Nissebanden på Grønland.  Den bliver vist på Ramasjang hver dag i december kl. 17.00

TV2 Play har også sørget for at du online kan se Julekalender. Tvillingerne og Julemanden er en fortsættelse af Ludvig og Julemanden og kan ses på Play allerede i november.

DR1 sender en helt ny Julekalender, Den Anden Verden, som tager udgangspunkt i et Brødrene Grimms eventyr inspireret univers, med søstrerne Sara og Anna som hovedpersoner.

De voksne skal heller ikke snydes på DR, hvor Rytteriet juler hver aften kl. 21.00

For de større børn er der på DR Ultra Hotel Krølle på Halen, som bliver vist hver dag kl. 06.45 og 17.25

 

jul1

 Årets julekalender – 2015

TV2 blænder i 2015 op for en helt ny julekalender, som skal markere 25 året for den første julekalender på TV2. den kommer til at hedde Juleønsket.

“’Juleønsket’ er en moderne nutidsfortælling, der handler om Julie på 12 år, som ønsker at holde juleaften med hele sin familie. Men begge hendes forældre skal arbejde 24. december. Julies ønske om at holde jul med HELE sin familie bliver hørt af engle, og den unge, rebelske engleaspirant Rafi får til opgave at opfylde Julies ønske. På jorden får Rafi hurtigt følgeskab af flere engle, der er på en hemmelig mission for at bekæmpe en dæmon. I løbet af december hvirvles Julie og Rafi ind i et stort eventyr om en dyb familiehemmelighed, engle, dæmoner og kampen mellem det gode og det onde.” Læs mere om den her

Der er endnu ikke meldt noget ud om hvilken kalender der i år bliver vist på DR, men når det ofentliggøres, melder vi det også ud her på sitet.

jul1

 Årets julekalender – 2014

På TV2 kommer der i år et herligt gensyn med Pyrus, i julekalenderen Pyrus alletiders julemand. En julekalender som altid er voldsomt populær, ike mindst på grund af de fed sange som kendetegner hele Pyrus universet. Læs meget mere om Pyrus her >>

DR1 kommer i år med en helt ny julekalender som hedder “Tidsrejsen”, og den virker enormt spændende.Den 13 årige Sofie, som er lidt af en nørd, har et stort ønske. Det går ud på at få hendes forældre bragt sammen igen, da de tidligere er blevet skilt. Ved et tilfælde kommer hun ud på en spændende tidsrejse, hvor hun har muligheden for at ændre at hendes forældre bliver skilt, og de dermed alle kan holde jul sammen.

På DR´s børnekanal Ramasjang, kommer et herligt gensyn med klassikeren Jullerup Færgeby, som de mindste nok skal få stor glæde af.

jul1

 Det så vi på TV2 og DR1 i 2013

TV2 sender Tvillingerne og Julemanden
I år har TV2 igen begået en ny Julekalender, og igen med super populære Lars Hjortshøj i hovedrollen. Denne gang er han igen selveste Julemanden, som går under navnet Nicolas. Det bliver et juleeventyr med masser af spænding, eventyr og magi, og den vil helt sikkert blive et stort hit hos både de mindste, de mellemste og største børn. Glæd dig til Tvillingerne og Julemanden – den kommer ind i din stue i de første 24 dage i december.Julekalenderen er i øvrigt en efterfølger til den meget populære Ludvig og Julemanden TV2 også har sendt.

DR1 genudsender Pagten
Julekalenderen Pagten fra 2009, bliver i år genudsendt på DR1. Nissepigen Lyda og menneskedrengen Malte sammen er på jagt efter en gammel magisk pagt, der er det eneste, som kan besejre den onde isheks Iselin.

Ramasjang genudsender Jul på slottet
DR´s børnekanal genudsender en af de helt store julekalender klassikere, nemlig Jul på slottet. Det bliver et glædeligt gensyn med jægeren Vallentin og Prinsesse Miamaja. Kort fortalt handler det om en eventyrkonge, som har en meget stor gæld, han ikke kan betale, og derfor er han nødt til at gifte hans datter væk til prinsen af Montania for at blive kvit. Det vil prinsessen ikke finde sig og låser sig inde på sit værelse, indtil den flotte unge jæger Vallentin ankommer til slottet.

jul1

Julekalender 2012

DR1 allierede sig med et par gamle kult kendisser, for at lave en super fed julekalender til os sidste år. Det var Steen Rasmussen og Michael Wikke som skal lavede julekalenderen “Julestjerner” til os. Der er en lang perlerække af store danske skuespillere med, jeg kan nævne i flæng: jazzsangerinden Caroline Henderson, Daimi, Vigga Bro, Birthe Neumann, Rasmus Bjerg, Steen Stig Lommer, Troels Lyby og Szhirley.
Vi stiftede bl.a. bekendskab med en grus-grevinde, en lokal sherif, tre  børn, en bunke nisser og søstrene Mormor. Det blev selvfølgelig, traditionen tro kan man sige, en julekalnder fuld af humørfyldte sange og masser af godt humør.
“Julestjerner” var på DR1 fra 1. December og 24 dage frem til juleaften i 2012.

 TV2 genudsender i år Jul i Valhal, som du her kan læse en nærmere præsentation af.

jul1

 Det så vi på TV2 og DR1 i 2011

På TV2 blev Børglum Kloster i Nordjylland omdrejningspunktet for årets kalender 2012, Ludvig & Julemanden, i december måned. Det var, som sædvanlig, en julekalender i 24 afsnit. Men i 2011 stiftede vi også bekendskab med en julemand, der slet ikke var oppe i gear, spøgelser, skjulte skatte og andre hemmeligheder.
Julekalenderen handlede endnu en gang om, at julefreden er truet, og at alle er nødt til at samles under en fane og arbejde sammen for at redde julen. Lars Hjortshøj spiller den dovne julemand, hvilket jo giver en stor forventnings glæde, hvis man, som jeg ,er fan af ham.
Ludvig i Ludvig & Julemanden spilles af 11 årige Thomas Norgreen, mens jeg kan nævne andre navne som Andreas Bo, Camilla Bendix, Anne Sofie Espersen, Alexandre Willaume og Julie Zangenberg, som også er på rollelisten.
Årets julekalender 2011 på DR1 var et gensyn med NISSEBANDEN I GRØNLAND. Det er hele 4. gang denne kalender genudsendes, hvilket er rekord for en dansk julekalender. Det udtaler “Lunte”, alias Flemming Jensen, på sin
blog
Handlingen er nok de fleste bekendt. Men ganske kort handler den om, at Nissebanden, Lunte, Grød- og Pulternisse, Puk (Ann Hjort), Skipper (Finn Nielsen), Hr. Mortensen (Arne Hansen) og mange flere, tager til Grønland for at hjælpe Julemanden med at lave julegaver.

Julegran

Det sendte TV2 og DR1 i 2010

DR sendte i 2010 endnu en gang ”Absalons Hemmelighed”. En genudsendelse af julekalenderen fra 2006, der handler om Cecilie på 12, der bor i København med sin familie. Cecilie synes godt om arkæologi og begiver sig sammen med drengen, Hubert, ud på et spændende eventyr i jagten på Absalons Hemmelighed. TV2 genududsendte sidste år Pyrus i ”Alletiders Eventyr”, som sidst blev sendt i år 2000. I ”Alletiders Eventyr” er Pyrus, Gyldengrød, Kandis, Bertramsen, Josefine og Krusø igen de velkendte ansigter, som vi skal glæde os over.

Julekalendere på TV2 og DR1 i 2009

DR var meget hemmelighedsfulde mht. hvad deres kalender ville indeholde i 2009. Det viste sig, at det ikke var en traditionel julekalender, hvor nisser skulle have rød hue og hvidt skæg på. Julekalenderen foregår i et Narnia- / Ringenes Herre-agtigt univers med trolde og børn, der skal opklare forskellige ting – Lidt a la Absalons Hemmelighed. Et spændende koncept. Julekalenderens navn er “Pagten”, og den er sat sammen af forfatteren Maya Ilsøe, som tidligere har vist sin kunnen inden for kalendergenren med ”Absalons Hemmelighed” fra 2006. Eventyr og magi er temaer, der går igen i føljetonen, og her spiller Grundtvigs sange en væsentlig rolle. Julekalenderen var en stor satsning for DR, der med et budget på ca. 28 mio. gerne skulle blive en succes. Der var i hvert fald mulighed for god succes, da kalenderen også henvendte sig til det ældre publikum. Spændende var det i hvert fald. Yderligere kan man nyde kultjulekalenderen, ”Nissebanden”, blandt mange andre på DR´s Bonanza. TV2 kørte i 2009 sikkert spil og genudsendte den super populære julekalender fra 2003 ‘Jesus og Josefine’ med Pernille Kaae Høier som Josefine og Sebastian Aagaard-Williams som Jesus i de altoverskyggende hovedroller. Den unge Josefine stryger pludselig 2000 år tilbage i tiden, fordi hun gerne vil have julen flyttet, og tager løjerne fat. De øvrige hovedroller spilles af Nikolaj Steen: Andrea Vagn Jensen, som spiller Josefines forældre, og Martin Brygmann og Camilla Bendix som spiller Jesus´forældre. Julekalenderen blev igen et kæmpehit. Julegran


Julegran

Julekalenderens oprindelse

DR Julekalender Det gode gamle flagskib, DR, startede tilbage i monopoldagene med at introducere danskerne for begrebet julekalender. DR sendte de første 24 afsnit tilbage i 1962. “Historier fra hele verden”, hed den første DR DK Julekalender, som var et koncept DR havde lånt fra Sverige. “Magnus Tagmus” fra 1967 og “Vinterbyøster” 1973 og “Jullerup Færgeby” fra 74, var nogle af de første store julekalendere, der har fået lov at vende tilbage i genudsendelser. Senest Jullerup Færgeby i 97. I nyere tid kan vi alle huske DR DK Julekalender favoritter som ”Bamses Jul” fra 1996 og nogle år tidligere ”Jul på slottet” og ”Jul i den gamle by”. De er alle blevet julekalender klassikere, for dem der var børn dengang. Den traditionsrige DR DK Julekalender har de senere år også fået lidt kamp til stregen fra “Den hemmelige kanal” DR2. For et par år siden var det Jullerup Færgeby der hærgede, men den største succes for den lille DR DK kanal er uden tvivl “Andens” Jul på Vesterbro, som fik stående bifald efter de 24 hylende morsomme afsnit. DR ´s nok allerstørste hit som julekalender er nok” Nissebanden”.
”Nissebanden” var som julekalender tryllebindende for alle børn og en del unge, som sad klistret til skærmen for at følge deres eventyr i både Danmark og på Grønland. Den havde også det helt essentielle, en god julekalender skal have, nemlig en masse ørehængende sange, som endte med at blive landeplager. Hvem husker ikke tonerne til ” Det er risengrød”, som nærmest blev udødeliggjort af hele Nissebanden.

jul1

>

Comments are closed.