Jul på Vesterbro – et DR2 hit med Anders Anden Matthesen

Jul på Vesterbro er en julekalender for det ældre publikum, som omhandler julestemningen hos personer langt nede på den sociale rangstige med masser af fantastisk humor, leveret af Danmarks bedste komiker. Julekalenderen, Jul på Vesterbro, blev vist på DR2 i 2003, hvor den tog hele landet med storm. Kalenderen er bygget op i traditionel julekalendertradition med 24 afsnit, og julekalenderen fokuserer på karaktererne fra Anders Matthesens radioudsendelser med samme navn, som kørte på P3’s Børneradio tilbage i 1999. Jul på Vesterbro er instrueret af Morten Lorentzen, og selve plottet og alle punchlines er udviklet og skrevet af Thomas Hartmann, Nikolaj Peyk og Anders Matthesen selv.


jul1

Julekalenderen, som egentlig ikke er særlig “julet”, er blevet kult, og det forståes. Det er vanvittig god humor, og bare titlerne på de 24 afsnit siger alt om, at det nok ikke lige er nissemænd og rensdyr, man kan forvente, når man åbner for den hemmelige kanal… Herunder kan du se nogle af titlerne på enkelte afsnit.
Danny vender tilbage
Hvornår skal du bruge den?
Svangerskabets ulidelige korthed
Har du aldrig set Vitek?
Så til søs
Hvis du ikke ka’ li’ røgen…
Røv !!!!

Når noget går hen og bliver kult, så får den/det/de jo som regel en fangruppe på facebook, og det har Jul på Vesterbro naturligvis også og herunder kan du blive en del af de snart 9000 fans julekalenderen har derinde.

http://www.facebook.com/pages/Jul-Pa-Vesterbro/45011597029

jul1

Jul på vesterbro – handlingen

Julen har bragt velsignet bud – bare ikke til Stewart Stardust. Hans et og alt, pølsevognen, er blevet saboteret, og det er absolut ikke på det heldigste tidspunkt. Danny er ude på prøveløsladelse, og Arne, socialforvalteren, kræver, at en eller anden kan forsørge ham og tage sig af ham – ellers er det retur til Hotel Gitterly. En ulykke kommer sjældent alene, så viceværten, Greta, truer Stewart med at smide ham på gaden, hvis ikke huslejen falder på klokkeslettet.
Heldet tilsmiler dog Stewart, da araberen, Kefir, dukker op og tilbyder at reparere pølsevognens motor uden beregning. Det lyder jo som et fantastisk tilbud.
Men hvorfor vil Kefir dog være interesseret i at have en pølsevogn stående ved Christiansborg? Og er det overhovedet muligt at reparere en pølsevognsmotor med sprænghovedet fra en russisk SS-20 atommissil?

jul1

Du skal ikke snydes for et lille klip fra denne fantastiske julekalender

jul1

Andre gode juleartikler på 24-december.dk

Julekalender 

Julegaver

The Julekalender

Julesange

>

Comments are closed.